A SPAR korszerűsítette a perbáli húsüzemét, így a modern bicskei Regnum Húsüzemmel együtt Közép-Európa egyik legkorszerűbb élelmiszer-előállítási helyszíneit mondhatja magáénak az üzletlánc.
Nagyszabású, 1,1 milliárd forint értékű felújítás és korszerűsítés történt az elmúlt két évben a SPAR perbáli húsüzemében. Az üzletlánc közleménye szerint az a törekvésük, hogy a vásárlók asztalára ellenőrzött, lehetőleg magyar alapanyagokból készült, minőségi termékeket juttassanak el.
A SPAR Magyarország bicskei Regnum húsüzeme közel húsz évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy az áruházlánc saját gyártásban készült, megbízható forrásból származó és a legmodernebb technológiával feldolgozott tőkehúsokat és húskészítményeket biztosítson üzlethálózata számára. A termékek népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy a további növekedés érdekében a cégcsoport 2020-ban megvásárolta a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli telephelyét.
"Azért, hogy a perbáli üzem is messzemenően megfeleljen a minőségi követelményeinknek mind technológiában, mind berendezésben, mind pedig a környezettudatos működésben, átfogó fejlesztést hajtottunk végre a megvásárlás óta eltelt időszakban. 2021-ben és 2022-ben az 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás részeként bővítettük a segédanyag-raktárunkat, ahová új polcrendszert is telepítettünk, átalakítottuk a teljes gépészetet, új dörzsgenerátort vásároltunk, bővítettük az eszközmosó helyiségeket, korszerűsítettük a világítást és a mai kor elvárásainak megfelelő takarékos és környezetbarát CO2-alapú hűtési rendszert telepítettünk” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.
A felújításnak köszönhetően nemcsak az üzemfelújítás történt meg – padozat javítások, segédanyag raktár bővítés, világítás korszerűsítés, tolóajtók cseréje –, de kibővített tárgyalóval, felújított irodai mosdókkal, új dolgozói étkezővel és tálaló konyhával is gyarapodott a perbáli telephely - írja az atv.hu.
Tavaly a bicskei üzem nettó forgalma 53 milliárd forint volt, míg a perbálié meghaladta a 8 milliárd forintot. A két egységben több mint 1,5 millió kilogramm bontott marhahúst és közel 30 millió kilogramm bontott sertéshúst dolgoztak fel és 38,7 kilogramm saját márkás termék készült 2022-ben.
Mint írják: a bicskei Regnum Húsüzem a legmagasabb minőséget biztosító igazoló tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek betartását évente auditálják, s háromévente újra minősítik. Ez is igazolja azt a magas minőséget, amelynek hátterében nemcsak a legmodernebb technológia, a minőségi munkakörnyezet, de a magasan képzett, kiváló élelmiszeripari szakemberek tudása is ott áll.
A Regnum Húsüzemekből kikerülő termékeket a SPAR a saját, korszerűen felszerelt önellenőrző üzemi laboratóriumaiban, illetve független, akkreditált laboratóriumban is folyamatosan vizsgálja, hogy ezek alapján is megfeleljen a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági és minőségi követelményeknek.
Kapcsolódó cikkek
- Ezt a 8 szokást azonnal abba kell hagynod, ha hosszú életet szeretnél Bár az időt nem tudjuk lelassítani, de azért sokat tehetünk, hogy tovább éljünk. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy bizonyos káros szokásainkról lemondjunk.
- Hatalmas a baj: már a bolti tejben is megtalálták a madárinfluenza nyomait A naphire.hu a hét elején számolt be arról, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetést küldött, ugyanis először találták meg a gyilkos madárinfluenzát a tejben, nagyon magas koncentrációban. Most kiderült: a boltok polcaira is került olyan tej, amelyben kimutatták a vírust.
- Túl vagyunk a nehezén? Meglepő számokat közölt az influenzáról az NNGYK A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.
- Egyre több embert ér utol a főszereplő-szindróma Manapság, az internet kérlelhetetlen térhódításával párhuzamosan rendre jelennek meg az újabb és újabb fogalmak, "szindrómák", amelyek a közösségi-médiahasználathoz kapcsolódnak. Az énközpontúság fogalma ugyan korábban is létezett már, de a közösségi média és az inluenszerkedés új szintre emelte a jelenséget.