Hirdetés

(18+) Vérfagyasztó hír érkezett Izraelből: Kivégeztek egy 19 éves spanyol nőt a Hamász terroristái

Nap Híre portré Nap Híre

A spanyol külügyminisztérium megerősítette szerdán, hogy egy 19 éves spanyol nő életét vesztette a Hamász által Izraelben elkövetett támadásokban.

A szaktárca közleményében részvétét fejezte ki Maya Villalobo Sinvany hozzátartozóinak, hangsúlyozva, hogy a dél-európai ország "a leghatározottabban elítéli az elkövetett terrorcselekményeket".

A fiatal nő spanyol-izraeli kettős állampolgár volt, a Gázai-övezet határának közelében, a Nahal Oz katonai bázison teljesített szolgálatot a támadások idején.

Szombat óta eltűntként tartották nyilván. A spanyol sajtóban megjelent információk szerint azt feltételezték, hogy fogságba esett. Halálának körülményeit nem részletezte a külügyminisztérium - írja az MTI.

Egy másik spanyol állampolgárnak is nyoma veszett a hétvégén. Egy 46 éves baszk férfi, egy Gázától két kilométerre fekvő kibucból tűnt el feleségével együtt.

Korábban a naphire.hu arról is beszámolt, hogy Shani Louk tetoválóművészt egy Gáza melletti zenei fesztiválon fogták el a Hamász fegyveresei a szombat reggeli támadás során. A terroristák Shani Loukot egy teherautó hátulján mutogatták, lábait szétterpesztették, a derekát és a haját pedig egy-egy militáns szorongatta. A felvételek szerint a fegyveresek gúnyolodtak a nőn és volt, aki le is köpte. A fesztiválon egyébként legalább 260 fiatalt ölt meg a Hamász.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés