Hirdetés

Rendkívüli hír: Somos András távozik az ATV csatornától

Nap Híre portré Nap Híre

Felfüggeszti a televíziós tevékenységét.

Kedden az ATV reggeli Szigorlat című műsorában Somos András műsorvezető arról beszélt, hogy szerinte Kaleta Gábor korábbi nagykövet nem számít pedofilnak a szó szoros értelmében. Az eset után a csatorna fegyelmi eljárást indított a műsorvezetővel szemben, és arról tettek bejelentést, hogy annak lezárásáig nem lesz képernyőn. Az ATV kiemelte emellett azt is, hogy elhatárolódik Somos András kijelentésétől, s szankcionálni fogja azt.

Később a műsorvezető a Facebook-oldalán egy bejegyzésben tisztázta, hogy a Kaleta-ügy kapcsán rosszul fogalmazta meg a véleményét. "Tudom, hogy a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofilbűncselekménynek tartja, és - teljesen feleslegesen - vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény" - írta a közösségi oldalán, majd hozzátette, elítéli a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, illetve azok tárolását is. Végül elnézést kért mindenkitől:

Mindenkitől elnézést kérek, hogy a szándékomtól és meggyőződésemtől eltérő értelmezésre juthatott a tisztelt néző".

Ezt követően szerda délelőtt Somos András újabb bejelentést tett, ismét Facebookon. A legfrissebb bejegyzéséből kiderült, hogy fájó szívvel hozta meg a döntést, de felfüggeszti a televíziós tevékenységét.

"1995 óta párhozamosan két szakmában próbáltam maximálisat nyújtani. Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem.  A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében. Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt"

- fogalmazott, majd köszönetet mondott az ATV csapatának. "A mostani helyzetben nem lehet másképp: a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot" - zárta gondolatait.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés