Hirdetés

Bajban Schobert Norbi? Baljós hírek érkeznek a cégéről

Nap Híre portré Nap Híre

Megjöttek az adatok, úgy tűnik, igencsak nagy a veszteség.

Hatalmas veszteséggel zárta a 2022-es évet Schobert Norbi cége: bár nagyjából 1,6 milliárd forintos bevétele volt, ám mínusz 213 millió forint adózott eredménnyel zárt - írja a 24.hu. A cég adatai a május 31-ei leadási határidő után fél évvel most megérkeztek, a beszámolóból a következők derülnek ki: 

a cég 2021-es 2,3 milliárd forintos árbevétele 1,6 milliárdra apadt, a tavalyelőtti 135 millió forintos veszteség pedig bő kétszázmilliósra duzzadt.

Míg két éve átlagosan 20 fő dolgozott a cégnél, addig tavaly már csak 18, a személyi jellegű ráfordítások (jellemzően bérek) viszont ennél nagyobb arányban, harmaddal csökkentek (231 millióról 166 millióra).

A cégnél osztalékot nem fizettek ki, a kiegészítő mellékletből pedig kiderül, hogy a Free Group Kereskedelmi Zrt. felélte vagyonát, mivel a saját tőkéje mínusz 161 millió forint, így a jogszabályi kötelezettség alapján tőkét kell emelnie.

Schobert Norbertnek az utóbbi hónapokban sok nehéz üzleti helyzetet kellett kezelnie, ugyanis az idén már a sokadik végrehajtási kérelem indult az egykoron családi vállalkozásból az ország egyik legsikeresebb vállalkozásává fejlődő cég ellen. A leánykori nevén Norbi Update Lowcarb Zrt.-ként megismert, most már Free Group Kereskedelmi Zrt. név alatt futó cég ellen nem rég a GVH után a NAV indított eljárást, korábban pedig felszámolást is kértek ellene.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés