Hirdetés

Megszólalt Schobert Norbi: ez áll a boltjai bezárása mögött

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, októberben az üzletember bevallotta, hogy a rezsiterror miatt néhány üzleteket kénytelenek voltak bezárni. Vállalkozásának fénykorában 106 üzlet tartozott a hálózatába, javarészt Magyarországon, de Szlovákiába is jutott az Update-boltból. 

A Blikk azt írja, az üzlet eleinte szépen ment, a cégadatok szerint sokáig nyereségesen üzemelt, ám utoljára 2019 jelentettek 25 millió forintos pluszt. És ugyan a legutóbb jegyzett, 2021-es évben a nettó árbevétele még meghaladta a 2,31 milliárd forintot, a kiadásokkal együtt 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény. A biznisz a jelek szerint megbicsaklott, repedezni látszanak a birodalom alapjai. Az elmúlt év végén beszállítási problémák merültek fel, amiket Norbi idővel megoldódó logisztikai gondokkal magyarázott.

Időközben a cég kénytelen volt egy kisebb helyre költözni, illetve a vállalkozás igazgatósága is átalakult. A lap információi szerint a korábbi igazgatóságot megszüntették, és Norbi egyszemélyben, vezérigazgatóként felügyeli az Update-birodalmat, ami jelentősen csökkent az elmúlt hónapokban, már csak 32 üzlet van nyitva itthon, valamint 4 Szlovákiában. Ráadásul vannak olyan termékek, amiből már hónapok óta hiány van a boltokan. 

"Szomorú ezt látni, mert fantasztikus rendszer volt, jó ötleteken alapult, és Norbi jó csapatot épített maga köré. Lassú folyamat volt a leépülés, de voltak látható jelek, ritkult az árukészlet, kevesebb termék érkezett. Százmillió forint feletti forgalomkiesést jelenthetett, kérdés, helyreállítható-e még ez a rendszer"  – árulta el egy, a neve elhallgatását kérő volt munkatárs.

Schobert Norbi azon dolgozik, hogy rendbe tegye a dolgokat a cége körül

Hivatkozás másolása

"Az első csapás a koronavírus járvány volt. Rengeteg bolt ráment a vásárlási korlátozásokra: a plázákba nem mehettek be az emberek, így kevesebbet vásároltak, a bérleti díjak azonban nem csökkentek. Majd jött a sztrókom, és sajnos, cégen belül volt, aki visszaélt a betegségemmel. Majd jött a rezsiválság, az élelmiszerinfláció, ami még tovább csökkentette a boltok számát. Ennek az lett a vége, hogy egy komoly befektető állt a cégem mögé, teljes reorganizáció zajlik" - mesélte Norbi. 

Az üzletember bejelentette azt is, hogy mostantól saját boltjai is lesznek

Hivatkozás másolása

"Eddig kizárólag franchise-rendszerben működtünk, de mostantól lesznek saját boltok is. Rengeteg új termék jön, nem csak Update. Logisztikai váltás is történt. Komoly váltáson megy át a cég, és mindenben benne vagyok, a további részletekről azonban nem beszélhetek" - zárta rövidre a fitneszguru, hozzátéve, hogy a napokban több, nemrégiben bezárt üzlet is újra kinyit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés