Hirdetés

Nagyon súlyos állítás Magyar Péterről

Nap Híre portré Nap Híre

Schmidt Mária szerint amit Magyar Péter állít, az "káros mese", az amerikai nagykövetet pedig intelligensnek tartja, de szerinte a CEU rendezvényén elmondott beszéde fenyegető volt.

Az atv.hu-nak adott interjút Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Egyebek mellett elmondta, hogy nem ismeri Magyar Pétert, arra a kérdésre pedig, hogy mi a véleménye Magyar elmúlt napokban tett kijelentéseiről, annyit válaszolt: "Mese. Káros mese."

A főigazgató elárulta azt is, hogy beszélgetéseik alapján David Pressman amerikai nagykövetet nagyon intelligens, nagyon jó képességű embernek tartja.

Ugyanakkor hozzátette: Pressmannak a NATO-csatlakozásunk évfordulója alkalmából a CEU rendezvényén elmondott beszéde kifejezetten fenyegető volt. A nagykövet egyebek mellett azt mondta, “a NATO kerüli Magyarországot”, “Magyarország tettei aláássák a bizalmat, és a barátságot”, és “lehet, hogy a magyar kormány ki akarja várni az Egyesült Államok mostani kormányának a leköszönését, de mi biztosan nem fogunk kivárni az Orbán-kormánnyal kapcsolatban”.

Schmidt Mária úgy fogalmazott, szövetségesek között ez a stílus nem megengedett, az Egyesült Államok diplomáciája ennél finomabb nyelvet is tudna használni. 

A főigazgató a főpolgármester-jelöltekkel kapcsolatban beszélt arról is, hogy Vitézy Dávidot kisfiú kora óta ismeri, az anyukájával és az apukájával is nagyon jó viszonyt ápolt. Mint mondta, Szentkirályi Alexandra meg különösen a kedvence, mert "gyönyörű, okos, rátermett, alkalmas". De hozzátette, hogy majd eldönti a szavazófülkében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés