Hirdetés

Közelít a halálos vihar, orkán erejű szelet és földcsuszamlásokat hozhat a Saola tájfun Kínába

Nap Híre portré Nap Híre

A legmagasabb fokú vörös riasztást adta ki a kínai meteorológiai szolgálat csütörtökön a helyenként 200 kilométer per órás széllökésekkel Kína déli partszakaszát megközelítő Saola tájfun miatt.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint a vihar jelenleg a kínai partoktól mintegy 300 kilométer távolságban tombol. A trópusi ciklon a Dél-kínai-tenger érintésével északnyugatról éri majd el a délkeleten fekvő Kuangtung tartományt. Mire a tájfun eléri a partot, az előrejelzések szerint jelentősen veszíthet az erejéből, de pénteken így is nagy mennyiségű - 100-220 milliméter - csapadékra lehet számítani - írja az MTI.

A Saola pénteken napközben és éjszaka földcsuszamlásokat okozhat, Kuantung tartománytól egészen Hong Kongig - hívta fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat közleményében, amelyben megjegyzik, hogy a Saola lehet a Kuangtung tartományt 1949 óta sújtó tájfunok közül az egyik legerősebb.

Csütörtök estére várhatóan a tájfun eléri Sencsen városát is, ahol a 17 milliós metropolisz tisztségviselői elővigyázatosságból a közoktatási intézmények, az óvodák és bölcsődék zárva tartását rendelték el a vihar idejére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés