Hirdetés

Nem találjuk a szavakat: Saját sajtjai végeztek az olasz sajtkészítővel

Nap Híre portré Nap Híre

A férfi nem élte túl a balesetet, a helyszínen életét vesztette.

Egy eltört polcról lezúduló sajttömbök temették maguk alá egy észak-olaszországi sajtüzem tulajdonosát, aki életét vesztette a vasárnap esti balesetben.

A negyvenkilós sajtkorongok dominóként döntötték romba a sajtérlelőben lévő 10 méter magas polcokat és a rajtuk lévő több ezer sajttömböt a lombardiai Romano településen - közölték hétfőn a tűzoltók. Tizenkét óra kellett ahhoz, hogy puszta kézzel kiássuk az áldozatot a sajttömbök és az összedőlt polcok alól - mondta a bergamói tűzoltók szóvivője.

A szokatlan balesetben a sajtüzem éppen ott tartózkodó 74 éves tulajdonosa, Giacomo Chiapparini vesztette életét. A raktárban 25 ezer korong sajtot érlelnek a körülbelül tíz méter magas fém állványzaton.

A Corriere della Sera című lap szerint a férfi egyedül tartózkodott a raktárban, ahol a gigantikus sajtgurigák automatikus megforgatását és tisztítását végző robot működését ellenőrizte - írja az MTI.

A tűzoltókat este 9-kor értesítették a családtagok, miután meghallották a hatalmas polcrendszer összeomlásának robaját. Az üzemben a parmezánhoz (Parmigiano-Reggiano) hasonló, Olaszországban népszerű Grana Padano keménysajtot készítik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés