Hirdetés

Elszabadult a pokol a Ryanair járatán: tömegverekedésbe torkolott két család vitája

Nap Híre portré Nap Híre

Ryanair Marokkóból Londonba tartó járata 36 perccel a felszállás után leszállt Marrákesben, ugyanis a gép fedélzetén tömegverekedés tört ki két család vitája miatt.

Az incidens még a múlt héten történt. Egy szemtanú beszámolója szerint a vita abból alakult ki, hogy egy férfi megkért egy utast, hogy üljön arrébb, hogy ő a felesége és a gyerekei mellé ülhessen. A nő azonban, aki a saját lányával ült ott, nem volt hajlandó átülni a férfi kedvéért, aki emiatt annyira dühös lett, hogy fenyegetni kezdte a nőt. 

Erre a nő férje a felesége védelmére kelt, majd a két férfi ütni kezdte egymást, a személyzet pedig nem tudott véget vetni a konfliktusnak. Miután az egyik család egy nagyobb csoporttal utazott, hamarosan többen is csatlakozni kezdtek a verekedéshez - számol be a HVG

Marrákesben rendőrök várták a gépet, és leszállították a verekedésben érintett kilenc embert. A lap szerint a káoszt csak tovább tetézte, hogy egy másik utas a verekedés közepette rosszul lett, és repülés közben oxigént kellett neki adni. Landolás után az orvosok ellátták, és megállapították, hogy nem alkalmas a repülésre. A rosszul lett férfi ezután szidalmazni kezdte az utaskísérő személyzetet, és nem volt hajlandó leszállni a gépről. Végül őt rendőrök vitték le a repülőről.

Az incidenst egyébként a többi utas is megszívta, ugyanis a rendbontók eltávolításával két óra telt el, amivel a személyzet elérte a napi maximális munkaidejének limitjét. Ez azt jelentette, hogy minden utasnak le kellett szállnia a repülőgépről, egy buszba terelték, majd egy szállodába szállították őket, ahol egy éjszakát töltöttek. A másnapi járatukat szintén törölték, így végül csak csütörtök este érkeztek meg Londonba. 

A Ryanair megerősítette, hogy incidens történt a gépen, és elnézést kért az utasoktól a rendbontók által okozott kellemetlenségekért és a késésért.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés