Hirdetés

Annyi segítséget kapott a nyomorgó 71 éves Rozika néni, hogy másoknak is ad

Nap Híre portré Nap Híre

Rozika néni videóban kért segítséget, és mivel jóval többet kapott, mint amire szüksége volt, a többletet felajánlotta más, nehéz sorsú nyugdíjasnak.

Rozika néni
Rozika néni

„Ledolgoztam az életem javarészét, de erre még álmomba se gondoltam volna, hogy 71 évesen azt kell megélni, hogy éhen kell halni? Fűtetlen lakásba kell megfagyni” – ezt mondta kétségbeesetten Rozika néni abban a TikTok videóban, ami azóta szinte felrobbantotta az internetet. Az internetes sztárrá vált nyugdíjas visszavonultan él, de úgy érezte, eljött az idő, hogy leküzdje szerénységét és hallassa a szavát.

A videóban szívszorítóan vallott az idős néni kilátástalan helyzetéről. A barátnője által feltöltött felvételt több százezren látták, lájkolták, osztották - derül ki a Fókusz riportjából.

A videó után sok felajánlást kapott Rozika néni, aki arra jutott, hogyha ennyi meleg ételt és tartós élelmiszert kapott, akkor azokat szét fogja osztani  a többi rászoruló nyugdíjas között.

Kiderült az is, hogy a néni egy szívrohamon túl van,és  jelenleg is betegségekkel és megélhetési gondokkal küzd. A rászorulók hálás mosolya azonban kizökkenti őt a mindennapok nehézségeiből. Órákig állt a hidegben, ételt osztott és meleg ölelést.

Azóta létrejött egy jótékonysági rendezvénysorozat is. Itt elsősorban a kispénzű nyugdíjasokat és nagycsaládosokat támogatják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés