Hirdetés

Most közölték, nem indulhat a választáson az ellenzéki összefogás

Nap Híre portré Nap Híre

A legfelsőbb bíróságon támadják meg a döntést.

Romániában elutasította a Központi Választási Iroda (BEC) vasárnap az Egyesült Jobboldal Ereje (ADU) ellenzéki összefogás indulását a június 9-i helyhatósági és EP-választásokon. Az ellenzéki politikusok "politikai agressziónak" minősítették a döntést és bejelentették, hogy megtámadják a legfelsőbb bíróságon.

Az ADU tavaly decemberben alakult három ellenzéki párt, a néhány hónapos kormányzati szerepvállalás után ellenzékbe vonult Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a parlamentből kiszorult, Traian Basescu volt államfő által alapított Népi Mozgalom Párt (PMP) és a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) három évtized után kilépett, Ludovic Orban volt kormányfő által alapított Jobboldal Ereje (FD) részvételével.

A politikai alakulatok vezetői szombaton nyújtották be a Központi Választási Irodához a pártszövetség megalakításáról szóló megállapodást, de ez vasárnap elutasította a választási szövetség iktatását - közölte Catalin Drula.

Drula azt ígérte, hogy az ellenzéki pártok "nem állnak meg", tisztességes alternatívát kínálnak a jelenlegi hatalommal szemben, és ezt "az általuk kontrollált intézmények trükkjei sem tudják megakadályozni". Aláhúzta, hogy a legfelsőbb bíróságon támadják meg a döntést, és bejelentette, hogy vasárnap elkezdik az aláírásgyűjtést a választási részvételhez - számol be az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés