Hirdetés

Újabb reptéri botrány: Rómában rekedtek a magyar utasok, nem szállt fel a Wizz Air gépe

Nap Híre portré Nap Híre

A több mint 200 utas még vasárnap délben is azt várta, hogy a hazafelé tartó gépe felszálljon. A járatnak szombat este kellett volna indulnia.

Az Indexnek egy olvasó számolt be arról, hogy szombat este nem szállt fel a 21 óra 35 perckor induló budapesti járatuk. Az utasok azt a tájékoztatást kapták, hogy a gép háromórás késéssel indul. Aztán amikor 23 óra 35 perckor már ott voltak a kapunál Rómában, akkor üzenetben közölték velük, hogy végül az egész járatot törölni kellett. A közelben persze egy dolgozó sem volt, aki tájékoztatni tudta volna az utasokat. Annyit írtak mindössze, hogy a járat csak vasárnap délután 4 órakor indul. 

Az utas elmondása alapján 30 perccel később jött oda a kisgyerekekkel, várandósokkal és idősekkel teli várakozó tömeghez egy reptéri alkalmazott, aki elmondta, hogy a pilóta betegsége miatt kellett törölni a járatot, így vissza kell menniük a feladott poggyászokat visszakérni. Mindezt csaknem éjjel 1-kor. Ezután visszavitték őket az egyes terminálhoz – ahonnan a gép indult volna – a check-in szekcióba. A személyzet próbált szállást intézni a repülőtéren ragadt utasoknak, azonban az olvasó szerint mindössze 20 embert tudtak elszállásolni. 

Közben a személyzet állítólag arra panaszkodott, hogy a légitársasággal nem tudják felvenni a kapcsolatot, szálláslehetőség nincs a közelben, transzfert pedig nem tudnak biztosítani. 

Több utas maradt ott, ahol volt a reggeli nyitásig - csaknem egy napja ébren, fáradtan és izzadtan, hiszen 35 fok volt szombaton Rómában –, miközben mindenki csak egy-egy üveg félliteres vizet kapott az egész éjszakás várakozás közben. Az ott ragadt utasok reggel 6 óra körül kaptak egy 16 eurós kupont, hogy tudjanak ételt vásárolni maguknak. Ezután visszaküldték őket a benti váróba, hogy csekkoljanak be újra, és ne odakint várakozzanak, ahol egész éjszaka voltak, hanem a reptér belső területén, ahol kényelmesebben le tudnak ülni. 

Jelen állás szerint a Liszt Ferenc reptér weboldalán is az az információ szerepel, hogy délután 17:45-kor várhatóan landolni fog egy Rómából érkező Wizz Air-járat Budapesten. A menetidő alapján ez egyértelműen az említett, Rómából délután 4-kor felszálló gép lehet - jegyezte meg a lap. 

Budapesten is kitört a botrány

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, majd' egy napot kellett várni a magyar utasoknak arra, hogy útnak induljon az Antalyba tartó járatuk. Pénteken délelőtt 11 órakor kellett indulnia a Sun Express járatának, azonban a gép nem szállt fel aznap, a Budapest Airport trantin területén belül pedig 140 fős tömeg várt feszülten. Úgy tudni, a helyszínre még a rendőrök is kiérkeztek. Végül a gép június 21 11:35 helyett június 22 06:00-kor 19 órás késés után minden gond nélkül rendben felszállt az utasokkal, és 08:53-kor le is szállt Antalyában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés