Hirdetés

Hatalmas a botrány reptéren: őrjöngtek az emberek, majd' egy napot kellett várni a gépükre

Nap Híre portré Nap Híre

Pénteken délelőtt, 11:35-kor kellett volna indulnia a Sun Express Antalyaba tartó járatának, azonban a gép nem szállt fel aznap. A Budapest Airport tranzit területén belül 140 fős tömeg várt feszülten az indulásra, már a rendőrség is kiérkezett a helyszínre.

Az Utazómajom beszámolója szerint az indulás várható időpontja folyamatosan változott, először 12:00-ra, majd műszaki hibára hivatkozva azt közölték, hogy 13:00-kor újabb tájékoztatást adnak. Ekkor átírták 16:00-ra az indulás dátumát. A reptéren 140 ember várt az indulásra, akik ekkora már nagyon éhesek és szomjasak voltak, így kaptak chipset, vizet és croissant. 17 órakor még mindig nem lehetett tudni biztosat, végül este fél 8-kor kaptak egy vouchert és kiengedték az utasokat az éttermi területre. Az egyik érintett azt mondta: a vouchert egyetlen helyen lehetett felhasználni, ám az említett hely 21.00 órakor bezárt.

Úgy tudni, a tömegben várandós nők, idősek, gyerekek, babák és cukorbetegek is voltak, sőt, olyanok is, akiknek a gyógyszerei a poggyászban maradtak. Ezután azt az információt kapták az utasok, hogy elindult a gép Antalya-ból, hajnal 2-kor pedig sor kerülhet az indulásra. A gép azonban még akkor sem indult el, később át is írták a kijelzőn, hogy reggel 8-kor indulnak majd. Az dühöngő tömeg miatt a rendőrség is a helyszínre érkezett. 

A határátlépés után az a nemzetközi protokoll, hogy az utasokat a késő járat miatt nem engedhetik ki a váróból a határellenőrök, viszont a járatot hivatalosan nem törlik. 

Az Utazómajom információi szerint végül a gép június 21 11:35 helyett június 22 06:00-kor 19 órás késés után minden gond nélkül rendben felszállt az utasokkal, és 08:53-kor le is szállt Antalyában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés