Hirdetés

Ingyen nyaralás a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén: van néhány feltétel

Nap Híre portré Nap Híre

Nem mindenki kap szállodai vouchert.

Tavaly júliusban erdőtűz sújtotta a népszerű görög szigetet, Rodoszt, ezt követően a görög kormány úgy döntött, ingyenes szállodai utalványokkal kompenzálja azokat a turistákat, akiknek tönkrement a nyaralása. Vannak azonban feltételek.

A vg.hu arra emlékeztet, hogy csak azok kaphatnak ingyenes szállodai vouchert, akik hotelben laktak - az Airbnb-ben vagy más apartmanban lakók nem jutnak ilyen kompenzációhoz. 

Az Ibusz a lappal azt közölte, hogy magyar turistákat jellemzően nem érint az akció. Az Invia szállásközvetítő a náluk lévő több száz hazai és nemzetközi utazásszervező ajánlatai alapján arról számolt be, hogy ezek a cégek nem szerveztek utakat a tavalyi tűzvészben érintett területre, ugyanis szervezett utazások keretében a magyar közönség jellemzően a sziget északi oldalát keresi fel. Ennek a cégnek sincs tudomása magyar érintettekről.

Persze ettől még lehetnek egyéni utas érintettjei a tűzvésznek és így az akciónak. Nekik a programban való részvételhez regisztrálniuk és jelentkezniük kell az erre a célra létrehozott platformon. Nyilatkozni kell arról, melyik szállodában szállt meg az érintett turista és meg kell adni a tavalyi foglalás adatait.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés