Hirdetés

Szlovákia sokkban: ismert költő próbálta megölni Robert Ficót

Nap Híre portré Nap Híre

Több verseskötete is megjelent, egy korábbi online cikkben baloldali íróként mutatták be. Kiderült: legálisan tartott pisztolyával lőtt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy ma délután Robert Fico szlovák miniszterelnök egy kormányülést követő lövöldözésben megsérült. Egy férfit őrizetbe vettek a rendőrök.

A lövöldözést követő pillanatokról videó készült, amelyen látszik, hogy a sebesült Ficót emberei az autóhoz viszik és elhajtanak vele, ezt ide kattintva tudja megnézni. A hírre már több magyar politikus is reagált, köztük Orbán Viktor és Dobrev Klára is. 

Már azt is tudni lehet, ki volt a merénylő: Juraj C., aki legálisan tartott pisztolyával lőtt. A férfiról egyelőre annyit tudni, hogy 71 éves, lévai illetőségű és a helyi irodalmi életben ismert - írja az Index

Egy 2019-es lévai online cikkben Juraj C.-t baloldali íróként mutatták be, egy helyi íróklubot is vezetett. A férfi a szlovák hatóságok információi szerint az elmúlt időszakban negatívan viszonyult a roma kisebbséghez, és szimpatizált a szlovák félkatonai szervezetekkel.

A gyanúsítottnak több verseskötete is megjelent, korábban, 2016-ban pedig egy magán biztonsági szolgálatnak dolgozott. Akkoriban ő maga is támadás áldozata lett egy bevásárlóközpontban, ezzel a szlovákiai híradásokba is bekerült.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés