Hirdetés

Csodálatos hír jött Robert Ficóról, közleményt adott ki a kórház

Nap Híre portré Nap Híre

A szlovák kormányfő ugyan még kezelésre szorul, de úgy tűnik, egyre jobban van.

Ahogy arról írtunk: Szlovákia ismét átlépett egy olyan határt, amiről az állampolgárai sose gondolták volna, hogy lehetséges. 2018-ban Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása sokkolta az országot, aki a munkájáért a saját és a menyasszonya, Martina Kusnírová életével fizetett. Hat évvel később, 2024. májusában pedig a miniszterelnök Robert Fico ellen kíséreltek meg merényletet elkövetni.  

A politikusra egy kihelyezett kormányülést követően lőttek rá, amikor épp kezet fogni készült valakivel. A sérülései rendkívül súlyosnak tűntek, mert Pozsony helyett a közeli Besztercebányára szállították, majd több mint három órán keresztül műtötték. A politikai paletta ellenzéki szereplői a merénylet után azonnal azt kezdték kommunikálni, hogy véget kell vetni a végzetes megosztottságnak. 

A miniszterelnököt kezelő besztercebányai Roosevelt kórház most azt közölte: tovább javult Robert Fico szlovák kormányfő állapota.

"A mai konzultációk szerint a beteg állapota stabilizálódott" - áll a közleményben, amely szerint Robert Fico kommunikál, és gyulladásai lassan enyhülnek.

A kormányfő egyelőre a kórházban marad - tették hozzá. A kórház előző nap azt közölte, hogy a miniszterelnök már nincs életveszélyben - írja az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés