Hirdetés

Rendkívüli: Robbanás rázta meg Budapestet, nagy erőkkel vonultak a helyszínre a tűzoltók

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az elsődleges beszámolók szerint gázrobbanás történhetett.

Kisebb robbanásra lettek figyelmesek hétfő délelőtt a józsefvárosiak. A helyiek beszámolója szerint a robbanás a Bérkocsis utca egyik emeletes házában történt. A Telex munkatársa a helyszínen van, úgy tudja, gázrobbanás történhetett.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is. Az épület áll, azonban több ablaka is kitört. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a födém beszakadt, a falak megrogytak, tűz azonban nem keletkezett. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, és kiérkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Fotó: Google Street View

A katasztrófavédők közleményükben kiemelték azt is, hogy a hétlakásos épületet öt fő hagyta el, egy főt a tűzoltók a romok alól emeltek ki. A helyszínen vannak az áram- és gázszolgáltató szakemberei, akik a háztömböt a hálózatokról lezárták.

Pikó András, a kerület polgármestere a lapnak megerősítette, hogy gázrobbanás történt és megígérte a házban élőknek, hogy átmeneti szálláson helyezik el őket. Hozzátette, ez egy bontás alatt álló önkormányzati ház, többeket már kiköltöztettek. Beszámolója szerint egy egyedül élő, középkorú férfi lakásában volt a robbanás és ő rekedhetett a romok alá.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés