Hirdetés

Frissítették a riasztást, órákon belül lecsaphat az ítéletidő ezekben a vármegyékben

Nap Híre portré Nap Híre

Hevesebb zivatar kialakulásának veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki több Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyei járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint 

ezekben a járásokban a következő órákban hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: szerdán főként az északnyugati megyékben és az ország északkeleti harmadán fordulnak elő zivatarok, az északkeleti vármegyékben heves zivatar kialakulására is van esély. Éjszaka a Dunántúl nyugati és déli tájain újabb zivatarok fordulhatnak elő, amelyek reggelre szűnnek meg, ezt követően nem várható zivatar.

A cellákat felhőszakadás, viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökések, és jégeső kísérheti. Északkeleten, heves zivatar esetén van esély az óránkénti 90 kilométert meghaladó széllökésre is.

Szerdán a napi középhőmérséklet az ország nagy részén 25-26, a déli tájakon és városi környezetben 27-28 Celsius-fok körül alakul. Egy súroló hidegfront hatására északkeleten mérséklődik a meleg, és 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés