Hirdetés

Brutális vihart kapunk ma a nyakunkba - itt lesz a legdurvább

Nap Híre portré Nap Híre

Az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést a zivatarveszély miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben, itt lehet a legdurvább a vihar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán általában sok napsütés várható fátyolfelhőkkel és már erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Elszórtan - legnagyobb eséllyel és számban az Alpokalja térségében és északkeleten - várható zápor, zivatar. Utóbbi területen heves zivatarok is kialakulhatnak! Az északnyugatira forduló szél megélénkülhet, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, északkeleten várható a kevésbé meleg idő.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, szerdán napközben szórványosan várható zivatar, melyek legnagyobb eséllyel az Alpokalján, illetve az északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Főként utóbbi térségben heves zivatarok is lehetnek. A cellákat felhőszakadás (ált. 20-40 mm, néhol ennél több is), viharos széllökések (60-90 km/h), illetve jégeső (néhol esetleg 2-4 cm) kísérheti. Északkeleten és nyugaton villámárvíz is kialakulhat! Az esti, késő esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Felhőszakadás miatt négy vármegyére adtak ki figyelmeztetést.

Vihar ide vagy oda, továbbra is marad a hőség. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés