Hirdetés

Már a hatóságok is riasztanak az Apple legújabb frissítése miatt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az Egyesült Államok bűnüldöző szervei figyelmeztetik az iPhone-felhasználókat egy olyan funkcióra, a NameDropra, amit a legújabb szoftverfrissítéssel vezetett be az Apple.  

„Az iOS 17.1 frissítésnek köszönhetően a NameDop segítségével gyorsan megoszthatod az információkat egy közelben lévő iPhone vagy Apple Watch készülékkel” – írja a techóriás a weboldalán. Nos, a telefonokról történő egyszerű és gyors információmegosztás miatt már most biztonsági riadót fújt a rendőrség – közölte a New York Post.

A rendőrség elsősorban a szülőket figyelmeztette, hogy ellenőrizzék a gyerekek telefonjait, ugyanis az iOS 17 frissítése automatikusan bekapcsolja az emlegetett funkciót.

"Ez a funkció lehetővé teszi, hogy egyszerűen megosszák a kapcsolati adatokat és a fényképeket egy másik iPhone-nal, ha közel tartják egymáshoz a telefonokat" - írta a Longwoodi Rendőrkapitányság a Facebookon, hozzátéve, alapértelmezés szerint be van kapcsolva a NameDrop, ami azt eredményezheti, hogy bárki tudtán kívül megoszthatja másokkal az adatait. 

A Sophos informatikai biztonsági cég digitális biztonsági szakértője azonban "hisztériának" és "ostobaságnak" nevezte a NameDropra vonatkozó figyelmeztetéseket. 

Az új funkció az AirDrophoz hasonlóan működik, ám az AirDrop esetében engedélyt kell adni ahhoz, hogy megtörténhessen az információ-megosztás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés