Hirdetés

Rettegnek a lakók: már öt emberre rátámadtak a prérifarkasok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Rettegnek a helyiek a kanadai Burlington városában, miután az elmúlt időszakban ötször is rátámadtak a prérifarkasok az emberre. A városháza is lépett már az ügyben, prérifarkas-sípokat osztanak szét az embereknek. Ez az eszköz ugyanis segíthet elhárítani egy támadást. 

A sajtóértesülések szerint négy felnőttet és egy gyermeket támadtak meg a vadállatok. Utóbbit a család kertjéből próbálták meg elhurcolni a farkasok. 

Szerencsére a támadásokban senki sem halt meg, de akit megharaptak, annak több héten át tartó és igen fájdalmas veszettség elleni egészségügyi kezelésen kellett átesnie.

A helyi szülők nagyon aggódnak, ugyanis a vadak leginkább reggel aktívak, amikor a gyerekek az iskolába indulnak. A vadvédelmi szakemberek folyamatosan keresik a támadásban részt vevő állatokat, egyet már ki is lőttek.

Egyébként az utóbbi időben elszaporodtak a prérifarkasok a környéken, miután a vancouveri Stanley Parkban több ember etetni kezdte őket. Ennek az lett a következménye, hogy az állatok már egyáltalán nem félnek az emberektől, ezért is támadnak rájuk - írta a napi.hu.

A lakókat figyelmeztették, hogy ne tegyék ki túl hamar a szemetesládát és ne etessék a madarakat, ugyanis a kidobott élelmiszerek és a kihulló magvak is egyaránt odacsalogathatják az állatokat, és hamar farkasszemet nézhetnek a vadakkal. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés