Hirdetés

Kőkemény lépés, súlyos bírságokra számíthatnak a részeg vadászok

Nap Híre portré Nap Híre

Franciaországban ezután súlyos bírságokra számíthatnak a részeg vadászok.

A francia közlönyben vasárnap megjelent rendelet szerint akár 1500 euró (576 ezer forint) pénzbüntetéssel is sújthatják azokat a vadászokat, akiket "nyilvánvalóan ittas állapotban" találnak. Igaz, véralkoholszintet nem jelöl meg a szabályozás, viszont súlyosabban rendeli büntetni a bűnismétlőket.

A szabályozás egy olyan rendelkezéscsomag része, amely a vadászbalesetek számát hivatott csökkenteni. Idetartoznak egyebek között a fokozott kiképzési és biztonsági követelmények, valamint egy olyan alkalmazás is, amelyen az erdőjárók láthatják, hogy éppen, hol folyik vadászat - írja az MTI. 

A francia vadászszövetség 1,1 millió aktív vadászról tud. A legutóbbi, márciustól szeptemberig tartó vadászidényben hatósági adatok szerint 78 halálos és sérüléses baleset történt. Mindazonáltal a statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak. Összehasonlításul: a húsz évvel korábbiakhoz képest 80 százalékkal csökkent a halálos, és 62 százalékkal a sérüléssel járó vadászbalesetek száma.

Mindemellett Franciaországban élénk társadalmi vita folyik nemcsak a vadászatról, hanem arról a kérdésről is, hogy a vadászokkal szemben elsőbbséget élvezzenek-e a természetben a kikapcsolódásra vágyók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés