Hirdetés

Most közölte a rendőrség: óriási a baj a magyar határon

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 5656-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5747-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

A beléptetettek közül a rendőrség 87 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

 A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - írja az MTI.

Ez történt a háborúban a hétvégén

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, dróntámadást indítottak Ukrajna ellen az oroszok, hatalmas robbanás rázta meg szombaton a kelet-ukrajnai Hmelnickijt. Az eddigi hírek szerint a dróntámadás során egy lőszer-, illetve üzemanyagraktár semmisült meg. Sajtóhírek szerint halálos áldozata nem volt a brutális orosz támadásnak, azonban 30 ember megsérült.

Vasárnap Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegramon azt közölte, hogy az ukrán erők több mint tíz orosz állást foglaltak el vasárnap a Donyeck megyei Bahmutnál. Maljar hozzátette, hogy Bahmuton belül továbbra is súlyos a helyzet. "Az ellenség összegyűjtötte ott minden erejét, és megpróbál előretörni, mindent elpusztítva, ami az útjába kerül. A heves csaták tovább folytatódnak" - fogalmazott a miniszterhelyettes. 

Mindeközben Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról számolt be, hogy az orosz hadsereg visszaverte a Bahmut környékén indított összes ukrán ellentámadást, emellett nagy hatótávolságú, légi és tengeri indítású, precíziós fegyverekkel mért csapást az ukrán élőerőre és hadfelszerelésre a Dnyipropetrovszk megyei Ternopil és Petropavlivka közelében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés