Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett a rendőrség: az árvíz miatt le kell zárni ezt az utat

Nap Híre portré Nap Híre

A dunai árhullám elől menekülő vadak miatt lezárják szombat és vasárnap éjszakára az 55-ös út Baja és Pörböly közötti szakaszát - közölte honlapján a rendőrség.

A tájékoztatás szerint szombat 22 óra és vasárnap 4 óra, valamint vasárnap 22 óra és hétfő 4 óra között az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárják. A közlekedők a forgalom nagyságától függően óránként húsz kilométeres sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhatnak mindkét irányban - írja az MTI. 

A két nap többi időszakában óránként 60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben, mert a gemenci erdőből az ár elől menekülő vadak gyakrabban bukkanhatnak fel az úton és annak közelében - írták.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a vízügy szombaton azt közölte, hogy az árvíz lassú levonulása során folyamatos extrém terhelést kapnak a gátak, a figyelőszolgálatot ellátó vízügyes kollégák ébersége és szaktudása kiemelten fontos szerepet kap a védekezés ezen szakaszában. Arról is beszámoltunk, hogy Orbán Viktor szombaton reggel azt mondta, hogy még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés