Hirdetés

Újabb brutális fordulat Bese Gergő ügyében, ezt már tényleg nem hisszük el

Nap Híre portré Nap Híre

A Magyar Hang információi szerint a felfüggesztett dunavecsei plébános, Bese Gergő éveken keresztül a Kereszténydemokrata Néppárttól (KDNP) is kapott fizetést úgy, hogy a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye erről semmit sem tudott. 

Bese Gergő 2018 őszétől évekig volt Nacsa Lőrinc KDNP-s frakcióvezető-helyettes és frakciószóvivő stábjának fizetési listáján - írta meg az Index a Magyar Hang cikke nyomán. Úgy tudni, 2024 májusától - amikor a kormánypártok már tisztában lehettek Bese Gergő eltitkolt ügyeivel és életével - óvatosságból már csak az édesanyját alkalmazták Rétvári Bence parlamenti államtitkár stábtagjaként.

Az államtitkárnak és a felfüggesztett plébánosnak nem merült ki ennyiben a kapcsolata, ugyanis Bese Gergőnek rovata volt a Rétvári Bencéhez köthető Vasarnap.hu oldalán.

A naphire.hu is beszámolt arról korábban, hogy féltékenységi dráma vezethetett végül a Bese Gergő körül kialakult botrány kirobbanásához. A Telex forrásai szerint ugyanis Besének eltitkolt kapcsolata volt egy olyan férfival, akit még az egyik kormányhoz közeli újságnál ismert meg. Ez az illető úgy vélte, hogy exkluzív romantikus kapcsolatban állnak a pappal, ezért is döbbent meg, amikor egy internetre felkerült videóban felismerte partnerét, mégpedig a karkötője alapján. 

A hírek szerint az illető meg akarta szakítani a pappal a kapcsolatot, amit Bese Gergő nem viselt jól, és állítólag zaklatni is kezdte a fiatal férfit. A Magyar Hang szerint ez ellen szerettek volna már tenni az érintett lap munkatársai is azzal, hogy lebuktatják az atyát. Viszont forrásaik szerint Rétvári Bence és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, vagy a kormány egyes tagjai akkor még elérték azt, hogy a kormánypárti lap ne robbantsa ki a botrányt.

A lap megkereste a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét, akik elmondták, nem volt tudomásuk arról, hogy Bese Gergő a KDNP alkalmazásában állt. Kérdésre azt is elmondták, hogy az Egyházi Törvénykönyv vagy bármely más szabályozás alapján papi hivatást betöltő személy nem állhat politikai párt, szervezet szolgálatában.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, nemrégiben felfüggesztették a szolgálat alól a sokak által csak "sztárpapként" emlegetett Bese Gergő Péter dunavecsei plébánost, aki a vád szerint melegpartikon vett részt. A kettős életű sztárpapról állítólag fotó- és videófelvételek is készültek ezeken az eseményeken, amelyek az információk szerint a Miniszterelnökséghez is eljutottak. Arról is írtunk, hogy Bese Gergő egy TikTok-videóban üzent, melyben nem tagadta a sajtóban róla közölt cikkeket, riporokat. Mint mondta: "Fáj a szívem mert nagyon sok embert az elmúlt napok zűrzavara megbántással, fájdalommal ért. szeretnék őtölük, és mindenkitől bocsánatot kérni, ha bármivel is megbotránkoztattam, vagy bármivel is megbántottam őket." 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés