Hirdetés

Rendkívüli parlamenti ülés jöhet, fontos dologról szavazhatnak

Nap Híre portré Nap Híre

Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést hívott össze annak érdekében, hogy az Országgyűlés február 5-én, tehát jövő hét hétfőn döntsön Svédország NATO-csatlakozásáról.

Mint azt a Naphire.hu is megírta, Magyarország kormánya korábban azt ígérte, hogy nem az utolsó ország leszünk, amelyik elfogadja Svédország NATO-csatlakozását. Végül mégis így lett, ugyanis kedden a török parlament megszavazta, hogy az észak-európai ország csatlakozhasson a katonai szövetséghez. Arról is írtunk, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felszólította Magyarországot, hogy cselekedjen ugyanígy. 

Most az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést hívott össze annak érdekében, hogy az Országgyűlés február 5-én, tehát jövő hét hétfőn döntsön Svédország NATO-csatlakozásáról.

Az ellenzéki frakciók közösen jegyzett levélben fordultak Kövér László házelnökhöz. A házszabály értelmében a képviselők egyötödének aláírása kell ahhoz, hogy kötelező jelleggel összehívják a rendkívüli ülést - írja az Index

A szocialisták kezdeményezéséhez csatlakozott az összes parlamenti ellenzéki párt, kivéve a Mi Hazánk Mozgalmat, amely várhatóan egyébként sem szavazna a svéd NATO-csatlakozás mellett. A házelnöknek a megjelölt időpontot követő nyolc napon belül kell összehívnia a rendkívüli ülést. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés