Hirdetés

Mégis mi leszünk az utolsók, Törökország megszavazta Svédország NATO-csatlakozását

Nap Híre portré Nap Híre

Svédország már csak hazánk jóváhagyására vár.

Bár Magyarország azt ígérte, hogy nem az utolsó ország lesz, amelyik elfogadja Svédország NATO-csatlakozását, végül mégis így lett, ugyanis kedden a török parlament megszavazta, hogy az észak-európai ország csatlakozhasson a katonai szövetséghez.

A török parlament több hónapos tanácskozás után hagyta jóvá a svédek csatlakozását a NATO-hoz, így már csak Magyarország döntésére vár Svédország és a katonai szövetség. A török képviselők szavazása után a dokumentumot visszaküldték Recep Tayyip Erdogan elnöknek aláírásra, hogy aztán eljuttassák az Egyesült Államok külügyminisztériumának - írja a HVG.

A lap felidézte, hogy Svédország és Finnország 2022-ben, nem sokkal az orosz-ukrán háború kitörése után kérte a felvételét a NATO-ba. A csatlakozáshoz mind a 31 tagország egyhangú szavazata kell és mindkét nemzetnél Magyarország és Törökország volt az, amely hosszú hónapokig blokkolta a folyamatot. A finnek végül tavaly tavasszal csatlakozhattak a szövetséghez.

Bár hazánk arról győzködött mindenkit, hogy nem az utolsó ország lesz, amelyik jóváhagyja Svédország csatlakozását, végül mégis így lett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés