Hirdetés

Rendkívüli hír: tanúként hallgatták ki Varga Juditot a Völner-Schadl ügyben

Nap Híre portré Nap Híre

„Tájékoztatás az úgynevezett Völner-Schadl-ügy nyomozásáról” – ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót csütörtök délelőttre a Központi Nyomozó Főügyészség. Mint kiderült, szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség tanúként hallgatta ki Varga Juditot.

Mindez azután történt, hogy Magyar nyilvánosságra hozta a feleségével készített felvételt, amelyen a Völner-Schadl ügyről beszélgetnek, Varga Judit pedig súlyos bántalmazással vádolta meg volt férjét. Magyar Péter szerint volt felesége előre megírt hazugsággyűjteményt hozott nyilvánosságra, Varga Judit azonban erre újabb poszttal jelentkezet, és három alkalomról számol be, amikor állítása szerint Magyar megpróbálta „jobb belátásra bírni” a felvétellel.

A sajtótájékoztatót Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője tartja – számolt be róla az Index. A főügyész a sajtótájékoztatón elmondta, kommunikációs csapdában van, mert folyamatban lévő ügyeket a szabály szerint nem kommentálhat. 

A legnagyobb csapdában akkor érezte magát, amikor az egyik kollégája, aki a Völner–Schadl-ügyön dolgozott, azt kérdezte tőle, ugye nem fog magyarázkodni. Úgy látja, hogy a világ legtöbb ügyészsége büszke lehetne arra, hogy idáig eljuttatták az ügyet, a munkatársak ugyanis éjt-nappallá téve dolgoztak, előfordult, hogy hozzátartozók hoztak be fehérneműt, mert tényleg megállás nélkül dolgoztak az ügyön. 

A főügyész leszögezte, nem fog magyarázkodni, a sajtótájékoztatót pedig az ügyön dolgozó munkatársakról kellene tartani. 

,,Olyan állítások, kérdések jelentek meg a sajtóban, amelyek kicsit megleptek. Jogvégzett emberek kérdezték, hogy a felvételek alapján indít-e vizsgálatot az ügyészség. Nyomozás van folyamatban, amit az ügyészség rendelt el. A hangfelvételek le lettek foglalva, a nyomozás folyamatban van"

– tette világossá Fürcht Pál, hozzátéve, a most már közszereplőnek minősülő személy súlyos állításokat tett, voltak magánszemélyek akik ezzel kapcsolatban feljelentést tettek, az ügyészség elrendelte a nyomozást. 

Tart a nyomozás, a Fővárosi Nyomozó Főügyészség tegnap hallgatta ki tanúként Varga Juditot. 

A főügyész hangsúlyozta, az ügyészség független, az az állítás is igaz, hogy a legfőbb ügyész nem ura az ügyészségnek, mert a törvények uralma érvényesül. A legfőbb ügyész vezeti a szervezetet, mögötte egy csapat áll, előkészítik a döntéseit, ezen az ügyészségen is mindenki kifejtheti az álláspontját, főügyészként ő sem uralja a Központi Nyomozó Főügyészséget.

Azt is hangsúlyozta, hogy minden adatnak nyoma kell hogy legyen az aktában, így pedig nyomon követhetőek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés