Hirdetés

Rendkívüli felhívás: kamerák rögzíthették az angyalföldi gyilkost, jobb, ha feladja magát

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Börtönévek várnak rá, ha valóban ő a tettes, de a szakember szerint akár évekkel is kevesebbet kaphat az Angyalföldön meggyilkolt 27 éves lány párja, ha feladja magát. A Véső utca lakói ugyanakkor ma is rettegnek.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Péntek óta egy borzalmas gyilkosság tartja lázban az országot, a közösségi oldalakat ellepték a feltételezett elkövetővel kapcsolatos bejegyzések, a rendőrség pedig hajtóvadászatot folytat, hogy elfogják Róbertet. Mint ahogyan arról a Naphire.hu is beszámolt: csütörtök éjjel holtan találtak egy 27 éves nőt egy XIII. kerületi lakásban. A fiatal lány meggyilkolásával volt barátját, Türk Róbert Dánielt vádolják, aki ellen hajtóvadászatot indított a rendőrség. A férfit napok óta nem találják. A Naphire.hu hétfőn Angyalföldön járt, ahol azóta is téma a kegyetlen gyilkosság.

A Véső utca és Esztergomi utca sarkán a rekkenő hőség ellenére is nagy az élet hétfőn a déli órákban. A sarkon egy diszkontáruház, az autómat ajtaja megállás nélkül dolgozik szinte a vásárlóknak köszönhetően. Szemben, a sarkon látszólag egymást már jól ismerő helyiek beszélgetnek. A téma a magyar árak, és a pénteki tragédia. “Itt, az első lépcsőházban történt. A konyhaablakból láttam és hallottam mindent. Már éjfél után le volt szalaggal zárva az utca és a környék” - mondta kérdésünkre az egyik középkorú nő. “Egy férfi és egy nő állt kint a sarkon, talán a lány hozzátartozói. Időnként hangosan zokogtak” - tette hozzá.

Amiben mindannyian egyetértettek: nem megnyugtató most a környéken élni. “Azt mondják, a tettes visszatér a helyszínre” - mondja egy másik úr néhány méterrel arrébb, aki szintén a boltba igyekszik. Sokkolta a gyilkosság híre. A lépcsőházban ma már csend van. Nyoma sincs annak, ami történt. Hogy valami megváltozott, arról egy fiatal férfi reakciója árulkodik. “Arra kérem Önt, meg mindenkit, hagyjanak minket békén!” - fordul munkatársunkhoz. Tudomásul vesszük. Az elmúlt napokban nem csak a közösségi oldalakat lepték el a tragédiával kapcsolatos hírek, a csendes, angyalföldi utcát is a kíváncsiskodók. És a sajtó képviselői.

A házban ugyanakkor jól látható, a közösségi tereket, sőt, a liftet is kamerák figyelik. Amennyiben működnek is, feltehetően a rendőröknek már lehetnek bizonyítékaik a feltételezett elkövetővel szemben. Többek között erről is szerettük volna megkérdezni őket, de egyelőre a pénteki közleményükön túl egyelőre nem kívánnak mást megosztani a nyilvánossággal. Türk Róbert Dániel pedig azóta is szökésben. Bár sajtóhírek szerint pénteken még néhány kilométerre a tetthelytől, a Fáy utcában látták, miután a rendőrséget és a barátját értesítette: ostobaságot csinált.

Bár jóvá már sosem teheti a dolgokat, a Naphire.hu által megkérdezett ügyvéd szerint sokat javíthatna a helyzetén. “Ha feladja magát, és mondjuk részletes beismerő vallomást is tesz, az ügy összes körülményét részletesen, tényfeltáróan előadja, az nyomatékos enyhítő körülmény lehet. Nyilván, egy gyilkosságról beszélünk, így akár éveket is jelenthetne a végelszámolásban” - mondta a Naphire.hu-nak Dr. Kléber István.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés