Hirdetés

Rendkívüli! Felfüggesztették az eljárást a drogos magyar énekesnő ügyében

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A Naphire.hu megtudta: pártfogót rendeltek ki a drogos magyar énekesnő mellé, a vele szemben indult eljárást pedig felfüggesztették.

Hónapok óta tarja lázban az országot a drogos magyar énekesnő ügye, akihez tavaly ősszel hívtak mentőt és rendőröket a XIII. kerületi otthonában, ahol bódult állapotban találtak rá. A nevét azóta is homály övezi, bár az internetes oldalakon rendre ezt találgatják a kommentelők.

A Naphire.hu elsőként írta meg, hogy a kábítószer birtoklása miatt indult nyomozás iratait átküldték az ügyészséghez, ugyanakkor az ügyben kábítószer terjesztés miatt meggyanúsított négy személlyel szemben tovább nyomoz a rendőrség. 

Most újabb megdöbbentő információ jutott a birtokunkba: az énekesnővel szemben egy évre felfüggesztették a nyomozást.

“Az elkülönített ügyben a gyanúsított a kábítószer birtoklás vétségének elkövetését beismerte és vállalta az ún. „elterelésen” való részvételt, vagyis úgy nyilatkozott, hogy részt kíván venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson” - közölte a Naphire.hu-val Dr. Bagoly Bettina, a fővárosi főügyészség szóvivője. Majd hozzátette: “a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre tekintettel - a törvény kötelező rendelkezése alapján - gyanúsított vonatkozásában 1 évre feltételesen felfüggesztette az eljárást, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletét”.

Lapunk úgy tudja, ezen időtartam alatt az énekesnőnek legalább 6 hónapig tartó folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt vennie. Ha ennek eleget tesz, megszűnik a büntethetősége. “A többi négy gyanúsítottal szemben a nyomozás folyamatban van, közülük egy személy van letartóztatásban, amelyek jelenlegi határideje június 11. napja, ezért a kerületi ügyészség indítványt tett a letartóztatás meghosszabbítására” - közölte az ügyészség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés