Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett a Belügyminisztérium, keddtől minden megváltozik

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Új hivatalt kapott Müller Cecília.

Augusztus 1-jével a Belügyminisztérium összevonja a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési-egészségügyi Intézetet (OGYÉI). Takács Péter, a Belügyminisztérium államtitkára a hétfői sajtótájékoztatón kiemelte, 

a két intézet összevonásával a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) jön létre, amit Müller Cecília országos tisztiorvos vezet majd keddtől.

A 24.hu felidézte, hogy korábban is lehetett már arról olvasni, hogy Müller Cecília új hivatalt kaphat és ő felügyelheti majd a gyógyszerpiacot is. A mai sajtótájékoztatón az államtitkár elmondta, az összevonás után több szempontból is egyszerűsödik a rendszer.

Hozzátette, a múltban a két szervezet "gyakran kölcsönösen vett igénybe egymástól szakértelmet". Úgy fogalmazott, hogy az összevonástól azt várják, hogy nő a hatékonyság és gyorsulnak az engedélyezési folyamatok a szakellátást és a gyógyszerek engedélyezését illetően. Mint mondta, "szolgáltató jellegű szakhatóságot szeretnének".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés