Hirdetés

Müller Cecíliának elege van - súlyos lépésre szánta el magát

Nap Híre portré Nap Híre

A tisztifőorvos levélben fordult a magyar kórházakhoz. 

Müller Cecília több forrásból is úgy értesült, hogy az Ukrajnából érkező magyar állampolgárságú menekülteket arra hivatkozva nem látják el sok egészségügyi intézményben, hogy nincs társadalombiztosításuk.

A menekült anyákkal is foglalkozó EMMA Egyesület a Facebookon azt írta: "Az elmúlt hónapokban az ukrán menekült nőkkel folytatott munkánk, az egészségügyi rendszerben való kísérésük során gyakran találkoztunk azzal a helyzettel, hogy az Ukrajnából érkező, magyar állampolgársággal is rendelkező betegeket a kórházak tb-jogviszony hiányában nem, vagy csak fizetség ellenében látják el”.

Müller Cecíliának elege lett, levélben fordult a magyar kórházakhoz. A tisztifőorvos arra hivatkozott, hogy a gyakorlat azért is visszás, mert az ukrán származású menekültek megkapják a szükséges egészségügyi ellátást. A tisztifőorvos emlékeztetett: a magyar állampolgárok számára "a menedékes részére nyújtott valamennyi ellátást és kedvezményt biztosítani kell, ha a magyar állampolgárság tényénél fogva kedvezőbb elbánásban nem részesül” - adta hírül az RTL.

A Mérce mindeközben arról számolt be, hogy a háború kezdete óta káosz és kifejezetten rossz bánásmód jellemzi a menekültek egészségügyi ellátását. A civilek elmondása szerint minden menekülttel rendkívül rosszul bánnak a magyar egészségügyben, a kárpátaljai romák pedig az intézményi rasszizmusnak is elszenvedői.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés