Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett a WHO a majomhimlővel kapcsolatban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Európában megfékezhető a majomhimlő terjedése Hans Kluge, az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) európai regionális igazgatója szerint. Kiemelte: az új esetek száma több európai országban is hétről-hétre apad, illetve az oltóanyaghiány ellenére az Egyesült Államok egyes térségeiben is csökkenés tapasztalható.

Úgy véljük, hogy az európai régióban fel tudjuk számolni a folyamatos emberről emberre terjedést. Sürgősen meg kell erősítenünk az intézkedéseket, hogy közelebb kerülhessünk a terjedés felszámolásához

– mondta Kluge kedden. Catherine Smallwood, a WHO európai részlege majomhimlővel foglalkozó csoportjának vezetője pedig arról beszélt nemrég, hogy a majomhimlő terjedésének lassításában olyan tényezők hatnak közre, mint a korai felismerés, illetve a páciensek elkülönítése. Arra is utalnak jelek, hogy az emberek jól tájékozottak a fertőzést illetően - írja a Telex.

Mint ismert, az Egészségügyi Világszervezet még július 23-án jelentette be, hogy a majomhimlő terjedése egészségügyi szempontból „rendkívüli helyzetet” eredményezett, amelyet álláspontja szerint globális vészhelyzetnek kell tekinteni. Időközben a 47 600-nál is több esetet tartanak nyilván a világ 96 országában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés