Hirdetés

Megint durvult a helyzet a magyar határon: rémisztő hírt kaptunk

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem 15 ezren érkeztek Ukrajnából pénteken.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7906-an léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7084-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 93 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - jelezték.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt korábban, a Fehér Ház kijelentette, hogy Kijev elkezdte használni az Egyesült Államok által szállított kazettás bombákat és lőszereket. A kazettás bombák akár több száz apró robbanótöltetet is szétszórhatnak, amelyek a talajban maradva a konfliktus befejeződése után a polgári lakosság számára is kockázatot jelentenek. Korábban Vlagyimir Putyin azzal fenyegetett, ha Ukrajna beveti a kazettás bombákat, akkor az orosz hadsereg is beveti azt a frontvonalon, ugyanis jó készletei vannak belőle.

Arról is beszámoltunk, hogy pénteken orosz rakétatámadás érte az észak-ukrajnai Csernyihiv megyét. Vjacseszlav Csausz, a régió kormányzója közölte: az oroszok eltaláltak egy művelődési házat, amelynek egyik alkalmazottja életét vesztette. Jurij Malasko kormányzó pedig arról tájékoztatott, hogy a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megyében négy ember halt meg, és kettő szenvedett sebesüléseket azt követően, hogy az orosz erők ágyútüzet nyitottak egy infrastrukturális létesítményre. Arról is beszámolt, hogy az elmúlt nap alatt az orosz hadsereg nyolcvan csapást mért a régió húsz településére, és 33 bejelentés érkezett lakóházak és infrastrukturális létesítmények megsemmisüléséről.

Natalja Humenyuk, az ukrán déli műveleti parancsokság sajtóközpontjának vezetője pedig azt közölte, hogy az orosz erők pénteken újabb támadást hajtottak végre a dél-ukrajnai Odessza kikötőváros térsége ellen. Az orosz erők kedd óta minden nap támadást mértek Odesszára - miután hétfőn Oroszország egyoldalúan kilépett a gabonamegállapodásból -, hajnalban is támadták a kikötővárost, ahol ismét gabonatárolókat vettek célba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés