Hirdetés

Kiderült: ezért nem adott gólt a bíró a Barcelonának 1-1-nél

Nap Híre portré Nap Híre

A Spanyol Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta azokat a beszélgetéseket, amelyek a Real Madrid-Barcelona rangadó közben zajlottak le a játékvezető és a VAR-szobában ülők között.

A Real által 2-3-ra megnyert meccs legproblematikusabb jelenete az volt, amikor 1-1-es állásnál Lamine Yamal úgy ért bele egy szöglet után a labdába, hogy azzal alaposan meglepte Andrij Lunyin kapust, aki a gólvonal mögül kanalazta vissza a labdát. 

A kérdés az volt, vajon a labda teljes egészében áthaladt-e a gólvonalon, a játékvezető azonban nem volt könnyű helyzetben, mert a spanyol bajnokságban nincs gólvonal-technológia – írja a 24.hu

„Várunk. Nincs gólvonal-technológia. Megvárjuk, mit mond a VAR. Talán gól volt. Meg kell nézni a felvételeket” – mondta César Soto Grado játékvezető. A VAR-szobában helyet foglaló José María Sánchez Martínez közben arról tájékoztatta Soto Gradót, hogy próbálják minden kamerállásból megnézni a vitatott jelenetet, de egyértemű bizonyítékot egyik sem ad arra, hogy a labda teljes terjedelmével bent volt.

"Nem sietünk, ez egy nagyon fontos szituáció, nézzétek meg az összes kameraállást" – mondta a pályán lévő bíró a kollégáknak, mire a VAR-szobából azt a választ kapta, hogy nincs már olyan felvétel, amit nem láttak volna az esetről. „Nem kell kapkodnunk. Várnunk kell, ez a legjobb dolog, amit tehetünk” – magyarázta az érezhetően óvatos Soto Grado, de ekkor Sánchez Martínez a fülére szól, hogy minden kameraállást megtekintettek, és a játék Barcelona-szöglettel folytatódik.

A Barcelona kapusa, Marc-André Ter Stegen úgy fogalmazott, szégyen, hogy a spanyol bajnokságban nem vezették be a gólvonal-technológiát, amit a többi topligában már évek óta használnak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés