Hirdetés

A Real Madrid harmadik számú kapusa volt, most a City elleni győzelem hőse lett

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

"Én vagyok a legboldogabb ember a világon" - mondja a Real Madrid hőse, az ukrán Andrij Lunyin, aki a Madrid harmadik számú kapusából lett a Manchester City elleni továbbjutás hőse.

Ahogy arról beszámoltunk, felejthetetlen mérkőzésen tizenegyesekkel jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Real Madrid a Manchester City elleni visszavágón. A meccs legnagyobb hőse a 25 éves uktán Andrij Lutyin volt, aki nyolc védést mutatott be és a tizenegyespárbajban két manchesteri büntetőt is kifogott.

A várakozás évei

Hivatkozás másolása

A 25 éves Lunyin (az ukrán válogatott történetének legfiatalabb kapusa) mindössze 19 éves volt, amikor távozott a Zorja Luhanszktól és 2018 nyarán csatlakozott a Real Madridhoz harmadik számú kapusként. Még azon a nyáron kölcsönadták a Leganésnek, majd a következő idényben a Real Valladolidnak, ám itt sem kapott játéklehetőséget (mindössze két kupameccsen léphetett pályára), így a másodosztályú Oviedóhoz került kölcsönbe.

Több mint öt év után a 2023/24-es szezont is harmadik számú kapusként kezdte a Madridban, ám Courtois nyári és az első számú belga kapus sérülése miatt a Chelseaből kölcsönbe érkezett Kepa novemberi sérülései miatt az ősz végétől Lunyin megkapta élete lehetőségét Carlo Ancelottitól és megragadta. Hogy milyen eredménnyel, arról a Bunteto.com írt részletesen márciusban.

A fordulat: a Lipcse elleni nyolcaddöntő

Hivatkozás másolása

A Lipcse elleni nyolcaddöntőben 9 védést mutatott be, a Manchester City elleni hazai visszavágón nyolcat, és történelmet írt azzal, hogy a tizenegyespárbajban két büntetőt is kifogott.

"A kemény munka kifizetődik... Egyszerűen boldog vagyok, hogy segíthetek a Real Madridnak és szeretném megköszönni ennek a csapatnak a támogatást" – idézi a szerda este hősét az átigazolásguru Fabrizio Romano

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés