Hirdetés

Mi történhetett? Egyenruhások tucatjai lepték el a belvárost, itt a rendőrség válasza

Nap Híre portré Nap Híre

93 rendőr, polgárőrök és a BKK taxiellenőrei tartottak ismét átfogó ellenőrzést Budapest V., VI. és VII. kerületében szombatra virradó éjszaka. 734 igazoltatást hajtottak végre, kilenc embert elfogtak vagy előállítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2024. szeptember 27-én estétől másnap hajnalig közel száz rendőr részvételével tartott komplex bűnügyi-rendészeti akciót a főváros V., VI. és VII. kerületében. A razzián részt vettek a BRFK Közrendvédelmi Főosztály, a kerületi kapitányságok, a Bűnügyi Bevetési Osztály, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, a Készenléti Rendőrség, Budapesti Polgárőr Szövetség, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, valamint a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai. Az akció fő célja a garázda jellegű, erőszakos, valamint a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények megelőzése, megszakítása, illetve a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése volt - olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrök 734 embert igazoltattak, és összesen kilencet fogtak el vagy állítottak elő; közülük kettőt bűncselekmény, egyet szabálysértés miatt köröztek, kettőt kábítószer birtoklásáért, egyet ittas vezetésért fogtak el, hármat egyéb bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő. Két emberhez mentőt hívtak, nyolc esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek a közlekedési szabályok megsértéséért. A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai 81 taxist ellenőriztek; kilenc jegyzőkönyvet vettek fel engedély nélkül végzett személyszállítás és más taxizással összefüggő szabálysértések miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői folyamatosan, de különösen csütörtök, péntek és szombat éjszakánként megemelt létszámmal vannak jelen a Belváros, Erzsébetváros és Terézváros biztonsága érdekében, ilyen nagy létszámú, komplex ellenőrzést pedig minden hónapban szerveznek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés