Hirdetés

Megható üzenetet küldött a rákbetegséggel küzdő III. Károly király

Garai Kitti portré Garai Kitti

III. Károly király a minap először állt munkába azóta, hogy kiderült, rákbetegségben szenved. Az uralkodó egy megható üzenetet is küldött azoknak, akik aggódnak érte.

III. Károly ismét munkába állt, és találkozott Rishi Sunak miniszterelnökkel. Az uralkodó nyugodtan tűnt, amikor szerda délután a miniszterelnök megérkezett a Buckingham-palotai audienciára. Sunak egyből meg is jegyezte a királynak, hogy nagyon jól néz ki, mire Károly azt mondta: "Mindezt tükrökkel csináltam", - utlava arra, hogy a számítógépes effektek előtt a filmekben még tükrökkel oldottak meg a szemfényvesztő jeleneteket. 

A király azt is elárulta a találkozón, hogy könnyekig hatódott a sok aggódástól és kedves szavaktól, amit a diagnózisának bejelentése óta kapott. 

Annyi csodálatos üzenetet és üdvözlőlapot kaptam, hogy sokszor könnyekig hatódtam

- üzente az uralkodó.

A miniszterelnökkel folytatott, mintegy 45 percig tartó találkozó többi része azonban a szokásoknak megfelelően négyszemközt zajlott. A királyt korábban már látták templomba menni Sandringhamben, és a londoni Clarence House-ba és onnan hazafelé kocsikázni, de ez volt az első alkalom, hogy ilyen hivatalos keretek között láthatták a betegség bejelentése óta. A beszélgetés előtt a király részt vett a Privy Council (az uralkodó tanácsadói testületének) havi ülésén, amely többnyire az alsóház és a felsőház vezető politikusaiból áll -  írja a BBC. 

Azt egyébként nem közölték, hogy a király milyen típusú rákbetegségben szenved, ám azt tudni lehet, hogy járóbetegként kapja a kezeléseket. A feladatainak az adminisztratív részét továbbra is elvégzi, valamint folytatja a rendszeres találkozót a miniszterelnökkel is, azonban a nyilvános eseményeken mostantól a királyi család többi tagja fog majd részt venni. Korábban egyébként arról is írtunk, hogy mi történne akkor, ha III. Károly nem lenne képes ellátni a feladatait

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés