Hirdetés

Új részletek derültek ki Quentin Tarantino készülő utolsó filmjéről, ez a hollywoodi legenda lehet a főszereplője

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A legfrissebb hollywoodi pletykák szerint újra összeáll a legendás hollywoodi páros Quentin Tarantino és Brad Pitt -, méghozzá egy 70-es években játszódó drámában, a The Movie Critic-ben, miután legutóbb a 2019-ben megjelent Volt egyszer egy Hollywoodban dolgoztak együtt.

A Deadline értesülései szerint Brad Pitt szerepet kapott Quentin Tarantino utolsó filmjében, a The Movie Critic-ben (A filmkritikus). A páros korábban a nagysikerű 2019-es játékfilmben a Volt egyszer egy Hollywoodban dolgozott együtt. Pitt a filmben való alakításáért megnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Emellett Pitt a szerepelt a rendező 2009-es Becstelen brigantyk című alkotásában is, sőt feltűnt az 1993-as Tiszta románcban is, amelynek Tarantino volt az egyik forgatókönyvírója.

A rendező új, a 70-es évek Los Angelesében játszódó filmje állítólag Tarantino utolsó alkotása lesz. A film egy kritikusról szól, aki a The Popstar Pages című fiktiv lapnál dolgozik. A legendás rendező korábban úgy fogalmazott, hogy a film "egy olyan fickó karakterén alapul, aki valóban élt, de sosem volt igazán híres és egy pornóújságnak írt filmkritikákat". Hozzátette, "Nagyon durva volt, káromkodott, rasszista szidalmakat használt. De összességében vicces volt, ugyanakkor pokolian durva".

Az egyelőre nem derültki, hogy Pitt milyen szerepet fog játszani a filmben.

"A mainstream filmekről írt és a kritikusok másodhegedűse volt" - mondta Tarantino a film címszerelőjéről még a 2023-as cannes-i filmfesztiválon. "Szerintem nagyon jó, ugyanakkor pokolian cinikus kritikus volt. A kritikái a korai Howard Stern és Travis Bickle keresztezései voltak, ha ők filmkritikusok lennének".

Tarantino korábban elárulta azt is, hogy a főszereplő "35 év körüli lesz", és egy teljesen új karakter a számára. 

A lap kiemelte, hogy az író-rendező korábban Pittet "az egyik utolsó nagy filmcsillagnak" nevezte. Felidézték a cikkben azt is, hogy a Volt egyszer egy Hollywood című film világszerte több mint 377 millió dolláros bevételt termelt.

Pitt legutóbb a Gyilkos járat című akcióthrillerben és a Babylon című showbizniszdrámában szerepelt. Legközelebb George Clooney oldalán lesz látható a Farkasok című Apple-thrillerben. Emellett Javier Bardem és Damson Idris mellett hamarosan feltűnik egy készülő, még cím nélküli F1-es filmben is, amit a Tob Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski készít.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés