Hirdetés

Putyin rákényszerült arra, amit minden áron el akart kerülni

Nap Híre portré Nap Híre

Vlagyimir Putyin 170 ezer újonc behívását rendelte el, így az ukrajnai "különleges hadműveletnek" nevezett háború 22. hónapjában 1,32 millió katona áll már szolgálatban.

Az elnöki döntést pénteken jelentette be a Kreml, a rendelet azonnal hatályba lépett.

2018 óta ez a második nagyobb behívási hullám, előzőleg tavaly augusztusban 137 ezer új behívót küldtek ki, így 1,15 millióra nőtt a szolgálatban álló katonák létszáma - írja a Guardian nyomán a Novekedes.hu.

Az orosz honvédelmi minisztérium szerint a hadsereg létszámának bővítése fokozatosan zajlik, és több önkéntest is felvesznek. A döntést a különleges katonai hadművelettel és a NATO terjeszkedésével magyarázták.

Az oroszok eddigi katonai vesztesége 150-190 ezer fő lehet a brit hadügyminisztérium becslései szerint - írja a lap. Ebben a halottak és a sebesültek együttes száma szerepel.

A háború kezdete óta rengeteg - becslések szerint 300-500 ezer - orosz fiatal menekült el az országból a behívó elől: főként Grúziába, Finnországba, Kazahsztánba, Törökországba, Ciprusra, Szerbiába, és az Egyesült Arab Emirátusokba távoztak.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt: Putyin brutális támadási hullámot rendelt el Ukrajnában, a Hamász pedig tisztelgett előtte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés