Hirdetés

Szorul a hurok Putyin nyaka körül - Fellázadnak ellene az oroszok?

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Támadást hajtottak végre Oroszországnak az Ukrajnával határos belgorodi területén. A műveletet egy orosz állampolgárokból álló önkéntes csoport hajtotta végre hétfőn.

Az ukrán katonai hírszerzés szóvivője az ukrán közszolgálati televízióban adott interjújában úgy fogalmazott, hogy "ma az Oroszországi Föderáció állampolgáraiból álló Orosz Önkéntes Hadtest és az Orosz Szabadság Légiója hadműveletet indított a belgorodi régió bizonyos területeinek felszabadítására a Putyin rezsim alól, valamint az orosz erők visszaszorítására".

Andrij Juszov hozzátette, hogy ezzel egyfajta biztonsági zónát akarnak létrehozni az ukrán polgári lakosság védelmére.

Az Orosz Önkéntes Hadtest, amelynek tagjai azt állítják, hogy Ukrajna oldalán harcolnak, valamint az Orosz Szabadság Légió Telegram-csatornájukon közölték, hogy "felszabadították Kozinka falut Oroszország belgorodi területén". Hozzátették, hogy bevonultak a régióban lévő Grajvoron településre is, és arra szólították fel az orosz határ menti régiók lakóit, hogy maradjanak otthonukban, és ne álljanak ellen - írja a Híradó.

Ezzel szemben Vjacseszlav Gladkov, a belgorodi terület kormányzója azt állította, hogy ukrán oldalról támadták rakétákkal az oroszországi falvakat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés