Hirdetés

Lesújt Putyin haragja: elintézhetik a halálbüntetést a moszkvai terrortámadás gyanúsítottjai számára

Nap Híre portré Nap Híre

Egy Vlagyimir Putyinhoz közel álló orosz képviselő szerint Moszkva tárgyalásokat folytat Belarusszal, hogy a moszkvai terrortámadás vádlottjait a szomszédos országban ítéljék el. Erre azért van szükség, mert Oroszországban jelenleg illegális a halálbüntetés – Belaruszban viszont törvényesen kivégezhetik őket.

A moszkvai merénylet végrehajtásával vádolt négy férfit múlt hét szombaton a brjanszki régióban fogták el az ukrán határ mellett – írja az Index. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak az előzetes hírek szerint – amennyiben Oroszországban ítélik el őket – életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak.

Oroszországban 1996 óta moratórium van érvényben a halálbüntetésre, Európában viszont van még egy olyan ország, ahol végrehajtanak halálbüntetést, ez pedig Belarusz. 

Putyin azt szeretné elérni, hogy az elkövetőket a szomszédos országban ítéljék el, épp emiatt. Az orosz elnök ehhez a belorusz elnökkel, Aljakszandr Lukasenkával fenntartott kapcsolatát is felhasználhatja. Marija Butyina, az Egységes Oroszország párt parlamenti képviselője arról számolt be, hogy a két ország már tárgyal a folyamatról. 

A biztonsági tanács helyettese, Dmitrij Medvegyev eddig sem rejtette véka alá azon véleményét, miszerint a terroristákat – és mindenkit, akinek köze volt a brutális támadáshoz – mind egy szálig meg kell ölni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés