Hirdetés

Putyin már eldöntötte a NATO megtámadását?

Nap Híre portré Nap Híre

Németország a 20. században kétszer keveredett háborúba az oroszokkal, mindkettőnek elég komoly következményei lettek. Német nyilatkozatok szerint közel lehet az újabb német-orosz háború, amely most már NATO-orosz háborúként robbanhat ki.

Boris Pistorius német védelmi miniszter vészjósló szavai után újabb magas rangú német tisztviselő adott hangot azon véleményének, hogy Oroszország és a NATO közvetlen katonai konfliktusba keveredhet. Vlagyimir Putyin orosz elnök már az ukrán államiság megkérdőjelezésénél tart, a NATO keleti erőinek főparancsnoka pedig ott, hogy Putyin a NATO balti tagjainak megtámadására készül.

Jürgen-Joachim von Sandrart altábornagy szerint Vlagyimir Putyin a Baltikumot villámháborúval igázná le. A NATO Szczecinben állomásozó Északkeleti Nemzetközi Erőinek parancsnoka ugyanakkor arról is beszélt a Timesnak, hogy a NATO jó úton halad egy elrettentő fal kiépítése felé – derült ki a HVG360 lapszemléjéből.

A cikk szerint a NATO német parancsnoka amiatt aggódik, hogy Oroszország a villámháború után villámgyorsan, a helyi orosz kisebbség segítségével lebonyolított, manipulált népszavazással venné át a hatalmat a balti államokban, mielőtt a NATO érdemben reagálhatna. Ezáltal pedig az orosz atomernyő „védelme” alá venné az elfoglalt területeket.

A Szceczinben állomásozó tábornok feladata, hogy megszervezze Északkelet-Európa védelmét. Mint mondta, a Kreml új támaszpontokat készül létesíteni a NATO keleti határai mentén, és bár a NATO minden tekintetben fölényben van az oroszokkal szemben, időbe és pénzbe telne, hogy átdobja csapatait egy orosz invázió esetén. Putyin kezében ráadásul vannak ütőkártyák, például az, hogy neki nem számítanak a veszteségek.

Sandrart mindazonáltal úgy gondolja, hogy a NATO jó úton halad afelé, hogy kellő elrettentő hatást tudjon kifejteni, és képest legyen megelőzni a háborút.

via RTL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés