Hirdetés

Putyin rémisztő fenyegetést küldött: "nagyon súlyos csapás érheti az ukrán államiságot"

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása kudarcot vallott, és ha ez így folytatódik tovább, akkor Ukrajna államisága hamarosan megkérdőjeleződik - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök kedden Moszkvában orosz városvezetők előtt.

Putyin szerint ha az ukrán fél nem vetette volna el a béketárgyalásokat, amivel ismételten bebizonyította függőségét, akkor már vége lenne mindennek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békejavaslata lehetetlen követelményeket támaszt a tárgyalásoknak, ugyanis lehetetlen, hogy Oroszország feladja azt, amit az elmúlt másfél évben elért - mondta. Egyúttal lehetetlennek nevezte az orosz nép legyőzését - írja az MTI. 

"Ha folytatódik az, ami most történik, ami most zajlik, akkor most már teljesen nyilvánvaló, hogy nemcsak az ellentámadásuk bukott meg, hanem hogy a kezdeményezés az orosz fegyveres erők kezében van. Ha ez folytatódik, akkor helyrehozhatatlan, nagyon súlyos csapás érheti az ukrán államiságot" - vélekedett az orosz államfő. "Elutasították a tárgyalást, hiszen ők voltak azok, akik végül elutasították ..., pedig már mindenben megegyeztünk... Egy nappal később az összes megállapodást a szemétbe dobták" - mondta.

Még az ukrán tárgyalóküldöttség vezetője is elismerte, hogy Kijev készen állt a megállapodásra, de Boris Johnson akkori brit miniszterelnök lebeszélte erről - tette hozzá.

"Őrültek, nem? Ha nem utasították volna el, akkor már régen, másfél évvel ezelőtt vége lett volna mindennek" - jelentette ki az orosz vezető.

Emlékeztetett arra, hogy az ukrán függetlenségi nyilatkozat semleges államként határozta meg Ukrajnát, de mint mondta, a nacionalista elemek "agresszívabbnak bizonyultak", és elkezdték a saját programjukat erőltetni. "Ez vezetett el a mai helyzethez" - szögezte le.

Mint azt a naphire.hu is megírta, szombatra virradóra orosz rakéta- és dróntámadás-sorozat érte ukrajnát, majd arról is beszámoltunk, hogy az oroszok hiperszonikus fegyverekkel támadták az ukrán hadiüzemeket. A tájékoztatás szerint a csapás a 155, 152 és 125 milliméteres lövedékeket, lőport és pilóta nélküli légi járműveket gyártó üzemek ellen irányult, és elérte célját. A moszkvai minisztérium legutóbb hétfőn tett bejelentést a Kinzsalnak az ukrán hadiipar elleni bevetéséről. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés