Hirdetés

Putyin éhínség háborút hirdetett - Európa ellen

 portré

Nevezhetjük gabonaháborúnak is, de a következménye ugyanaz… És Sztálin óta tudjuk, az ukránok meg pláne, hogy van benne gyakorlatuk…

Az orosz elnök éhségválságot akar kiváltani a Közel-Keleten és Afrikában. A célja Európa destabilizálása hatalmas menekültmozgalmakkal. Arra számít, hogy a gabonaellátás összeomlása után az éhezők megpróbálnak Európába jutni. Ezért megakadályozza Ukrajna gabonaexportját és a gabonasilókat is bombázza.

Szakértők szerint új menekültáradattal akarja destabilizálni Európát, és politikai nyomást akar kifejteni, hogy a nyugati országok feladják Oroszországgal szembeni kemény álláspontjukat. Ez az új hibrid hadviselés egyik eszköze - írja a krone.at

Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonatermelője. Az ukrán tengeri kikötőkön keresztüli export azonban az orosz háború miatt leállt. Oroszország 20 millió tonna ukrán gabona exportját akadályozza, a szállítmányok elsősorban Észak-Afrikába és Ázsiába indulnának az odesszai kikötőből.

Zelenszkij ukrán elnök tegnap globális élelmiszerválságra figyelmeztetett, ha Oroszországot nem akadályozzák meg abban, hogy blokkolja a búzaszállítást. Azonnal hajópusztító rakétákat követelt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés