Hirdetés

Tizenévesek kényszerítettek 12 éves lányt prostitúcióra Budapesten

Nap Híre portré Nap Híre

Egy háromtagú, fiatal lányokból álló társaság rajta kívül egy 16 lánnyal is ugyanezt megtette.

A vádirat szerint a vádlottak - az elkövetéskor 16, 15 és 20 éves lányok - még 2020 februárjában találkoztak az akkor 12 éves, életkora, családi háttere és anyagi lehetőségei miatt könnyen befolyásolható, kiszolgáltatott helyzetben lévő kislánnyal. 

A vádlottak rövid ismeretség után a lánnyal együtt a IX. kerület, Üllői útra mentek, ahol a 16 éves elkövető rávette a kiskorú lányt arra, hogy végezzen prostitúciós tevékenységet, egyúttal megígérte, hogy a szexmunkáért kapott pénz felét megkapja.

 A lányt a nála idősebb lány határozott, fenyegető stílusa megijesztette, és nem mert ellentmondani neki, ezért a vádlott közvetítésével szexuális aktust létesített egy számára ismeretlen férfival.

A vádlott két társa eközben egy másik, szintén 18. év alatti lányt próbált prostitúcióra kényszeríteni, ennek érdekében a tiltakozó sértettet ököllel, többször megütötték. A bántalmazásnak szemtanúja volt az előbbi ügyféltől éppen visszatérő 12 éves lány, aki annyira megijedt a látott erőszaktól, hogy még aznap további három férfival létesített szexuális kapcsolatot, az ebből származó pénzt pedig átadta az elkövetőknek.

A vád szerint továbbá, a 16 éves lány rá egy évre márciusban egy másik, szintén nehéz élethelyzetben lévő kiskorút vett rá prostitúcióra azzal az ígérettel, hogy a szolgáltatásért kapott pénzt elosztják egymás között. 

Az elkövető a 16 éves lányt egy IV. kerületi lakáshoz kísérte, ahol a sértett szexuális szolgáltatást nyújtott egy férfinak, aki egyébként tisztában volt, hogy hány éves az illető lány.

Amikor a kihasznált lány másnap, az újabb felhívásra már nemet mondott, a vádlott megfenyegette, hogy kompromittáló videót tesz közzé róla az interneten. A fenyegetés hatására a lány még több alkalommal nyújtott szexuális szolgáltatást ugyanannak a férfinak.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben 18. év alatti sértett sérelmére elkövetett emberkereskedelem bűntette, gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A főügyészség a gyermekprostitúciót kihasználó férfival szemben is vádat emelt. A vádiratban mind a négy vádlottal szemben - a fiatalkorúak esetében fiatalkorúak börtönében végrehajtandó - szabadságvesztésre irányul az ügyészi indítvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés