Hirdetés

Rendkívüli: Portik fia rárontott a bíróra a Fenyő-gyilkosság tárgyalása előtt

Nap Híre portré Nap Híre

Először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. 

Kedd reggel durva fordulat történt a Fővárosi Törvényszéken, miután megjelent Portik Tamás fia. A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta a fiatal férfi, majd egy rövid szóváltást követően a tanácselnök figyelmeztette, hogy menjen az útjából. Portik fia azonban nem így tett, hanem egy pohár kávét öntött a bíró arcába. Végül egy újságíró közbelépett és arrébb vitte a férfit. Először a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata érkezett a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést - írja az Index.

A portál beszámolója szerint végül nagyjából fél tucat rendőr kísérte át az illetékes kapitányságra a férfit, és tanúként vitték át Portik volt anyósát, későbbi feleségének édesanyját is. Mindketten együttműködtek az egyenruhásokkal, nyugodtan hagyták el a tárgyalóterem környékét. A fiatal kihallgatását az ügyészség fogja intézni, mert hivatalos személy ellen történt a személyi szabadság korlátozása.

Az incidenst követően sem mentek könnyedén a dolgok, ugyanis a szinte folyamatosan ügyvédet váltó Portik Tamás ismételten kifogást emelt a védője személye ellen. (A naphire.hu is megírta tavaly októberben, hogy Portik Tamásnak akkor már hatodszor lett új ügyvédje a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán).

Vincze Tamás ügyvédről úgy gondolja, hogy komoly érdekellentét van közöttük, korábban viszont Vincze hónapokon át képviselte az ügy tárgyalása alatt. Póta Péter tájékoztatása szerint ugyanezt mondta neki Portik fia is, amikor a fiatal arcon öntötte a hideg kávéval, amiből a szemébe is került. Portik erre úgy reagált, hogy szerinte a bíró elfogult, ezért nem vezetheti többet a tárgyalást. Állítja, hogy a korábbi kirendelt védője megfenyegette, ezért őt is feljelentette a rendőrségnél. A hosszas észrevételezésnél többször is közölte Póta Péterrel, hogy szerinte szándékosan árt neki a tanácselnök, ezért le kell adnia az ügyet.

Póta Péter közölte, hogy nem tartja magát elfogultnak, majd az ügyészség képviselője jelezte, hogy Portik Tamás már egy éve visszaél az ügyvédi meghatalmazásokkal. Az ügyészség véleménye szerint Portik folyamatosan késlelteti a határozathozatalt, és a viselkedése vélhetően a jövőben sem fog változni. Végül közölte, nem látja akadályát annak, hogy Vincze Tamás vagy a korábban kirendelt Danicz Linda elmondja a védői beszédét. 

Vincze Tamás ügyvéd szerint nem lehetséges, hogy folyamatosan képviselje Portik Tamást, olyan nagy a bizalomvesztés kettejük között, de az ügyvédi titoktartás miatt ennél többet nem mondhat. Végül kérte a kirendelése alóli felmentését Póta Péter bírótól. 

Mint ismert, a 2019-ben indult perben Gyárfás Tamás, a Nap TV egykori producere ellen az a vád, hogy előbb Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa, Fenyő János megöletésével, majd mivel ő ezt nem hajtotta végre, Portik Tamáshoz fordult, aki a szlovák bérgyilkosnak, Jozef Rohácnak adta ki a feladatot. A vádlottak mindent tagadnak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés