Hirdetés

Heteken belül kiderül, hogy ki ölette meg Fenyő Jánost?

Nap Híre portré Nap Híre

Újabb drámai fordulatot vett a Fenyő-gyilkosság tárgyalása.

Az ATV arról számolt be, hogy Portik Tamásnak hatodszor lett új ügyédje a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán. A legelső ügyvédje Szikinger István volt, és most hatalmas fordulat következett be, ugyanis Portikot újra ő védi. Várhatóan novemberben hirdetnek ítéletet az ügyben.

A csütörtöki tárgyaláson Gyárfás Tamás védője, Zamecsnik Péter folytatta a perbeszédet, és álláspontja szerint a vádiratban megfogalmazottak ellenőrizetlenek, és prekoncepcióra épülnek. Az ügyvéd azt is nyomatékosította a Fővárosi Bíróságon, hogy

Portik Tamás húsz évvel ezelőtt hiába rögzítette a Gyárfás Tamással zajló beszélgetéseit, a védelem álláspontja szerint nem tudta őt lépre csalni, kimondatni vele, hogy az ő felkérésére ölték meg Fenyő Jánost.

A bíró nyelvi és pszichológiai szakértőt is felkért arra, hogy értékelje a Gyárfás-Portik párbeszédeket. 

A védelem felhívta a figyelmet arra, hogy Portik közel ötvenszer adta Gyárfás értésére, hogy bemegy a rendőrségre és akár vádalkut is köthet, ez esetben pedig Gyárfásnak évekbe telhet, amíg tisztázza magát. Zamecsnik idézte Kitanicsot, aki kifejtette: Gyárfás Tamás nem zárhatta ki, hogy Portik beváltja a fenyegetését, és persze tartott Portiknak a lánya ellen kilátásba helyezett fenyegetésétől is. Mindez elégséges ok volt arra, hogy Gyárfás Tamás inkább beszélgessen vele, mint hogy elzavarja. A szakértő azt is kihangsúlyozta: „Mindenki fél egy büntetőeljárástól függetlenül attól, hogy ártatlan vagy nem… Valakit hamisan is lehet zsarolni.”

Azonban kiderült, hogy az eseti nyelvi szakértő vezette csapat állítása szerint közismert volt, hogy Portik felveszi a beszélgetéseit, Gyárfás csak emiatt nem ismerte el a több órás hangfelvételeken, hogy Portikot felkérte Fenyő megöletésére. A védelem erre úgy reagált: a tárgyaláson ismertté vált, hogy Portik még a rendőrségen, a főrendőrökkel zajló beszélgetését is rögzítette. Dr. Kovács Lajos ezredes és helyettese, Zsótér Ferenc alezredes közölte, ők sem tudták, hogy Portik felvételeket készít. Amit ők sem tudtak, azt miért kellett volna Gyárfás Tamásnak tudnia?

Portik többször is beszélt a hangfelvételekről, és azt is elmondta, hogy azokat manipulálták.

Közben a védelem felidézte azt is a csütörtöki tárgyaláson, hogy a vádirat kiegészítéseként az ügyészség két védett tanút is felvonultatott. Ezekben a tanúkban annyi a közös: más bűnügyben is megvádolták őket, a védelem szerint a kedvezőbb ítélet reményében tettek vallomást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés