Hirdetés

Pokoli, ami a magyarok kedvenc üdülőhelyén történik

Nap Híre portré Nap Híre

Újabb, árvizeket fakasztó viharok sújtották Görögországot szerdán áramkimaradásokat és útlezárásokat okozva.

Az Elias nevű viharfront egyebek között Évia szigetén okozott felhőszakadást. Az eső az északnyugati fekvésű Limni települése mellett annyi vörös iszapot mosott a tengerbe, hogy a helyi öböl piros színben pompázik a görög sajtó felvételei szerint. A sziget északkeleti Mantúdi településén pedig az emberek kénytelenek voltak a házak felső emeleteire menekülni, mivel a víz derékmagasságig ért az utcákon.

Az ítéletidő ezúttal sem kerülte el a közép-görögországi Lárisza városát és a Pélion-hegység lábát. A térségben a Daniel nevű vihar már szeptember elején kiterjedt áradásokat okozott. Óvintézkedés gyanánt a Lárisza melletti Szotirio falut evakuálták. Vólosz kikötővárosában ismét víz alatt álltak utcák.

Sok helyen az áramszolgáltatás szünetelt, s közlekedési fennakadások voltak.

Szeptember elején a Daniel nevű vihar súlyos áradásokat okozott a közép-görögországi Thesszália régióban. A károkat még mindig nem tudták teljes körűen helyre hozni. Akkor 15-en vesztették életüket az ítéletidőben, és több mint egy hétig egész térségek maradtak áram és ivóvíz nélkül. A több ezer elpusztult haszonállat miatt időlegesen járványveszély is fennállt - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés