Hirdetés

Elszabadult a pokol a szomszédban, a magyar határon is baj van

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából hétfőn.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6697-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5507-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 80 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, hétfő hajnalban vészhelyzetre hivatkozva leállították a forgalmat a Krími hídon. Az egyelőre nem derült ki pontosan, hogy mi történt, ám a krími hatóságok később azt közölték, hogy a „vészhelyzetben” egy gyerek megsérült, akit helikopterrel szállítottak az oroszországi Krasznodar régióba. A széles körben követett orosz Szürke Zóna Telegram-csatorna azt írta, két csapás is érte a hidat éjjel három és fél négy között, de ezt egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg.

Oroszország bosszút állt és Ukrajna számos városa ellen hajtott végre légicsapásokat kedd hajnalban. A jelentések szerint a támadásokat túlnyomó részt drónokkal hajtották végre, és feltehetően válaszul történtek az Oroszország által terrortámadásnak ítélt támadásra a Krími hídnál. A légvédelmi szirénk megszólaltak Herszon, Harkiv, Donyeck, Zaporizzsja és Odessza régiókban is. A mikolajivi ukrán polgármester „elég súlyos” tűzről számolt be a város kikötőjében, amely a támadások következtében tört ki - számolt be az mfor. 

Mindeközben Fehéroroszországban lelőttek egy ukrán drónt. A fehérorosz határőrség közleménye szerint az ukrán területről indított, határsértő drónt a délkeleti Homel megyében, a fehérorosz-ukrán határtól nem messze elektronikus légvédelmi eszközök segítségével semlegesítették, majd a közeli Dnyeper (Dnyipro) folyóba zuhant.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés